Horeca weegschaal

Een horeca weegschaal wordt gebruikt om in de keuken ingrediënten te wegen en is onmisbaar in iedere keuken. Bij Miniweegschaal zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige weegschalen voor verschillende branches, waaronder ook de horecabranche. Ben je op zoek naar een horeca weegschaal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Heb je nog vragen over een horeca weegschaal of wil je graag op maat gemaakt advies? Neem dan contact met ons op. Service staat bij ons hoog in het vaandel!

Wat is de beste koksweegschaal?

Welke koksweegschaal het beste is, is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Wij adviseren om rekening te houden met onderstaande vier factoren:

Nauwkeurigheid

Allereerst is het van belang om na te gaan hoe nauwkeurig de weegschaal moet zijn. In onze webshop hebben we een breed assortiment aan weegschalen en hierin varieert de nauwkeurigheid. We hebben zeer nauwkeurige weegschalen die op de 0,01 gram nauwkeurig wegen, maar ook minder nauwkeurige weegschalen. Het is dus belangrijk om voor jezelf een keuze te maken in hoe nauwkeurig de weegschaal moet wegen.

Digitale weegschaal

Daarnaast adviseren wij om een digitale weegschaal aan te schaffen. Op deze manier kun je een stuk nauwkeuriger wegen. Een ander voordeel van een digitale weegschaal is dat je gemakkelijker het gewicht af kunt lezen. Ook heeft een digitale weegschaal over het algemeen meer functies dan een analoge weegschaal. Een functie die erg handig kan zijn voor een kok is de tarra-functie. Hierbij kun je het nulpunt instellen, inclusief de kom of schaal. Je kunt dus bijvoorbeeld een kom van 700 gram op de digitale weegschaal plaatsen en deze door middel van de tarra-functie op 0 zetten. Hierdoor hoef je zelf dus niet te rekenen en maak je geen rekenfouten. Ook kun je op een digitale weegschaal meestal in meerdere eenheden wegen. Dit kan ook erg handig zijn als je ingrediënten moet wegen.

Weegcapaciteit

Ook is het van belang om na te gaan wat de weegcapaciteit van jouw weegschaal moet zijn. In onze webshop zijn verschillende weegschalen met een weegcapaciteit tot 120 kilogram, maar ook weegschalen met een maximale weegcapaciteit van 3 kilogram. Om een geschikte horeca weegschaal te vinden, is het dus van belang om een weegschaal te kiezen met de juiste weegcapaciteit voor jouw werkzaamheden en de ingrediënten of andere objecten die gewogen moeten worden.

Materiaal

Tot slot adviseren wij om na te gaan van welk materiaal de weegschaal gemaakt moet zijn. De meeste horeca weegschalen zijn gemaakt van RVS, maar we hebben ook weegschalen die gemaakt zijn van plastic materiaal. Ga dus na welk materiaal het meest geschikt is voor in jouw keuken. Wanneer je na hebt gedacht over bovenstaande aspecten, kun je op zoek gaan naar de weegschaal die voldoet aan jouw wensen. Vind je het lastig om te bepalen welke weegschaal het beste in jouw keuken past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Hoe werkt een horeca weegschaal?

Een horeca weegschaal werkt met druksensoren. De weegschaal berekent het gewicht door middel van de hoeveelheid druk die op de sensoren komt te staan. Het gewicht is hierna af te lezen op de display. Zorg ook dat je de juiste batterijen in huis hebt voor gebruik. De meeste horeca weegschalen werken met knoopcel batterijen.

Als je gebruikt maakt van de weegschaal, is het belangrijk dat deze op een vlak oppervlakte geplaatst is. Als de weegschaal niet op een vlak oppervlakte staat, kan het gewicht incorrect getoond worden. Hierdoor werkt de weegschaal niet nauwkeurig.

Tot slot moet een weegschaal regelmatig gekalibreerd worden. Gemiddeld dien je dit een keer per jaar te doen, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe vaak je gebruikt maakt van de weegschaal. Wanneer je de weegschaal wil kalibreren, dien je gebruik te maken van geijkt gewicht. Wil je er zeker van zijn dat jouw weegschaal nauwkeurig blijft wegen? Bestel dan direct onze kalibratiegewichtjes! Wij adviseren om deze mee te bestellen als je een horeca weegschaal aanschaft.

Een professionele horeca weegschaal kopen

Wil je er zeker van zijn dat jouw horeca weegschaal betrouwbaar is en goed werkt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een ruim aanbod aan weegschalen van topmerken. De weegschalen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en wij garanderen een lange levensduur. Door het ruime aanbod aan weegschalen, is er altijd een weegschaal die voldoet aan jouw wensen! Ga vooraf dus wel goed na wat jouw wensen zijn en kies op basis van deze wensen de geschikte weegschaal. Zo voorkom je dat je na je aankoop een weegschaal hebt die niet volledig naar jouw wens is. Ben je er nog niet helemaal uit welke weegschaal het meest geschikt is voor jou? Dan komen wij graag vrijblijvend met jou in contact! Wij zijn gespecialiseerd in weegschalen en helpen jou graag met het maken van de juiste keuze.

Selecteer een Afleverpunt