Industriële weegschaal

Een industriële weegschaal wordt gebruikt in een omgeving waar hard gewerkt wordt. Vaak wordt dit type weegschaal gebruikt om zwaardere objecten te wegen. Een industriële weegschaal moet dan ook stevig zijn en het maximale weegvermogen moet relatief hoog zijn. Bij Miniweegschaal.nl zijn we gespecialiseerd in compacte weegschalen van hoge kwaliteit. In ons assortiment vind je alleen weegschalen van topkwaliteit en van de beste merken. Indien je op zoek bent naar een industriële weegschaal, ben je bij ons dus aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment weegschalen, waar vast en zeker ook de perfecte weegschaal voor jou tussen zit. Heb jij een goede weegschaal nodig? Bekijk dan eens de verschillende weegschalen die we aanbieden.

Welke industriële weegschalen zijn er?

De industriële weegschalen kunnen onderling enorm verschillen. Welke industriële weegschaal de beste keuze is, is sterk afhankelijk van de werkomgeving en van de objecten of goederen die gewogen moeten worden. Een magazijn weegschaal moet bijvoorbeeld een vrij groot weegvermogen hebben. In een magazijn wil men vaak de mogelijkheid hebben om zwaardere objecten te wegen. Ook een post weegschaal is echter een industriële weegschaal. Om post te wegen hoeft het weegvermogen vaak niet enorm groot te zijn. Wat het weegvermogen in jouw geval moet zijn, is iets wat je zelf als beste zal kunnen beoordelen.

Behalve dat de industriële weegschalen qua weegvermogen kunnen variëren, zijn er ook andere factoren die belangrijk kunnen zijn voor je keuze. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van de weegschaal. Ook kunnen de displays van de weegschalen verschillen en hebben sommige weegschalen extra functies. Vind je het lastig om te beoordelen welke industriële weegschalen je nodig hebt? Dan geven we je graag advies.

Een betrouwbare industriële weegschaal

Koop je een industriële weegschaal in onze webshop, dan kun je zeker zijn van kwaliteit. De weegschalen zijn betrouwbaar en hebben een lange levensduur. Je hebt bij ons ook de keuze uit een aantal zeer precieze weegschalen. Zo kun je zelfs voor weegschalen kiezen die tot op de 0,01 g nauwkeurig aangeven. Belangrijk is echter ook dat je voor een weegschaal kiest die aan de juiste eisen voldoet. Die eisen kunnen namelijk per werkomgeving verschillen. Een weegschaal die in een magazijn gebruikt wordt, moet doorgaans beter tegen een stootje kunnen dan een weegschaal in een postkantoor.

De werking

Een industriële weegschaal werkt door middel van druksensoren. Op basis van de hoeveelheid druk die op de sensoren komt te staan, berekent de weegschaal om hoeveel gewicht het gaat. Het gewicht kun je aflezen op de display van de weegschaal. De weegschalen die we aanbieden zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Vaak kun je de maateenheid van de weegschalen zelf instellen. Belangrijk is om de weegschaal op een gelijkmatig oppervlak te plaatsen. Een weegschaal werkt niet naar behoren als het oppervlak niet gelijkmatig is. Een weegschaal kan bovendien ook een incorrect gewicht aangeven als je deze verplaatst tijdens het wegen.

Belangrijk is om de weegschaal zo nu en dan te kalibreren. Dat dien je ongeveer een keer per jaar te doen, maar is ook afhankelijk van hoe vaak je de weegschaal gebruikt. Je kunt een weegschaal kalibreren door middel van een gewichtje waarvan het exacte gewicht bekend is. In onze webshop kun je kalibratiegewichten bestellen waar je ook jouw industriële weegschaal mee kunt kalibreren. Het is geen slecht idee om deze direct mee te bestellen als je een weegschaal bij ons aanschaft.

Een industriële weegschaal bestellen

Wil je een industriële weegschaal bestellen? Bij Miniweegschaal.nl bieden we veel weegschalen aan van topmerken. Hierdoor weet je zeker dat je een betrouwbare weegschaal ontvangt. Wij leveren weegschalen aan zowel particulieren als bedrijven. In onze webshop vind je voornamelijk compacte weegschalen. Deze weegschalen zijn gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen.

Een industriële weegschaal wordt veel gebruikt binnen postbedrijven en magazijnen en voornamelijk om zware objecten of grotere hoeveelheden goederen mee te wegen. Ben jij op zoek naar een weegschaal voor een ander doeleinde? Dan is het goed om te weten dat je bij ons ook keukenweegschalen en kleine precisieweegschalen kunt bestellen.

Vind je het lastig om te bepalen welke (industriële) weegschaal het best op jouw wensen aansluit? Vraag ons dan gerust om advies. Wij zijn gespecialiseerd in weegschalen en helpen je graag bij het vinden van een geschikte weegschaal.

Selecteer een Afleverpunt