Tafelweegschaal

Een tafelweegschaal is een kleine weegschaal die gemakkelijk te gebruiken is. De weegschaal toont direct aan hoeveel gewicht zich op het plateau van de weegschaal bevindt. De tafelweegschaal wordt ook wel een bankweegschaal of platform weegschaal genoemd. Er zijn verschillende soorten tafelweegschalen te verkrijgen in onze webshop. We hebben weegschalen waar je tot 100 of 500 gram mee kunt wegen, maar ook weegschalen met een maximaal weegvermogen van 3 kilo. Eén ding is zeker: wie op zoek is naar een geschikte weegschaal, is bij ons altijd aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een indrukwekkend assortiment compacte weegschalen.

Hoe werkt een tafelweegschaal?

Een tafelweegschaal is in staat om te wegen door middel van druksensoren. De weegschalen zijn zeer eenvoudig in gebruik. Nadat je de weegschaal aan hebt gezet, kun je dat wat je wilt wegen op het plateau plaatsen. Vervolgens zie je direct wat het gewicht is. De maateenheid van de weegschalen is vaak verstelbaar. Zo kun je niet alleen grammen wegen, maar bijvoorbeeld ook ounces.

De meeste tafelweegschalen zijn voorzien van een plateau van roestvrij staal. Dit materiaal is stevig en bovendien relatief eenvoudig schoon te maken. In sommige gevallen kun je dit plateau ook van de weegschaal verwijderen om de weegschaal te reinigen.

Een tafelweegschaal met hoge precisie

De weegschalen die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit en kunnen zeer precies wegen. Zo bieden we weegschalen aan die tot wel 0,01 gram nauwkeurig zijn. Wil je zo nauwkeurig mogelijk kunnen afwegen, dan is het belangrijk dat je de weegschaal op een recht oppervlak plaatst. Bovendien mag je de weegschaal tijdens het wegen niet verplaatsen, want dan kan het gewicht afwijken. Daarnaast is het verstandig om de weegschaal ongeveer eenmaal per jaar te kalibreren. In onze webshop kun je dan ook kalibratiegewichten bestellen. Daarmee ben je in staat om de weegschaal nauwkeurig te kalibreren.

Wil je dat je weegschaal zo nauwkeurig mogelijk blijft, dan is het belangrijk om geen spullen op het plateau te plaatsen die je niet van plan bent om te wegen. Indien je de weegschaal opbergt in de kast, kun je hier dus beter geen zwaar materiaal op plaatsen. Dit is slecht voor de druksensoren van de weegschaal. Bovendien is het goed om te weten dat niet alle weegschalen even goed bestand zijn tegen water. Wil je de weegschaal reinigen, dan is het doorgaans aan te raden om het plateau eerst te verwijderen. Zo voorkom je dat de elektrische onderdelen van de weegschaal beschadigd raken.

Wanneer gebruik je een tafelweegschaal?

Een tafelweegschaal kan voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo worden de weegschalen bijvoorbeeld gebruikt in laboratoriums, maar ook in de horeca of op postkantoren. Ook voor particulieren kan een dergelijke weegschaal zeer handig zijn. Tijdens het koken is het bijvoorbeeld prettig om een weegschaal te hebben. Ook sporters die hun supplementen nauwkeurig willen afwegen, kunnen baat hebben bij een tafelweegschaal. Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden van wanneer het belangrijk is om een nauwkeurige weegschaal te hebben.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor weegschalen. De weegschalen in onze webshop zijn van hoge kwaliteit, maar daarnaast ook scherp geprijsd. Indien je een weegschaal nodig hebt, ben je bij ons dus altijd aan het juiste adres.

Verschillende soorten tafelweegschalen

In onze webshop bieden we diverse soorten tafelweegschalen aan. Welke tafelweegschaal het meest geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Belangrijk is om naar het formaat van de weegschaal te kijken, maar ook naar het maximale weegvermogen. Net als dat het ook belangrijk is om naar de precisie van de weegschaal te kijken. Er zit soms ook verschil in de functies van de weegschalen. Alhoewel de meeste tafelweegschalen een RVS plateau hebben, hebben we ook een afwasbare weegschaal van kunststof. Deze is zeer handig voor in de keuken.

De merken die we in onze webshop aanbieden hebben een uitstekende reputatie. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld een On Balance weegschaal kopen. Dit is een topmerk als het op compacte weegschalen aankomt. Alle weegschalen die wij aanbieden zijn relatief klein en nemen hierdoor weinig ruimte in beslag.

Een tafelweegschaal bestellen bij miniweegschaal.nl

Ben jij op zoek naar een kleine en compacte tafelweegschaal? Bij Miniweegschaal.nl zijn we daarin gespecialiseerd! Wij weten exact welke kleine weegschalen het best presteren en alleen deze weegschalen vind je terug in ons assortiment. Je kunt dan ook altijd zeker zijn van een kwalitatieve weegschaal en een scherpe prijs indien je een tafelweegschaal in onze webshop bestelt.

Vind je het lastig om te bepalen welke weegschaal het meest geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Selecteer een Afleverpunt