Industriële weegschaal

Een industriële weegschaal wordt gebruikt om zeer zware objecten te wegen. Het is daarom van belang om een stevige weegschaal te hebben met een hoog weegvermogen. De weegschaal wordt vaak gebruikt in de industrie, bijvoorbeeld in een magazijn of in een productiemagazijn. Bij Miniweegschaal zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige weegschalen voor verschillende branches, waaronder ook de industriële branche. Ben je opzoek naar een industriële weegschaal, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je nog vragen over een industriële weegschaal of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op! Service staat bij ons centraal.

Wat is de beste industriële weegschaal?

Welke industriële weegschaal het beste is, is afhankelijk van de werkomgeving en van de objecten die gewogen moeten worden. Er zitten tussen de verschillende industriële weegschalen die wij aanbieden nog enorm veel verschillen. Een weegschaal die bestemd is voor metaalbewerking of machinebouw, heeft een hoge weegcapaciteit nodig omdat er regelmatig zware objecten gewogen moeten worden. Een post weegschaal is ook een industriële weegschaal en hiervoor is een veel minder hoge weegcapaciteit nodig. Om een geschikte industriële weegschaal te vinden, is het dus van belang een weegschaal te kiezen met de juiste weegcapaciteit voor jouw werkzaamheden en de objecten die gewogen moeten worden.

Naast de weegcapaciteit, is het ook belangrijk om na te gaan of je een digitale of analoge weegschaal wil. Bij een digitale weegschaal kun je gemakkelijker en nauwkeuriger het gewicht aflezen. Daarnaast heeft deze weegschaal over het algemeen meer functies dan een analoge weegschaal. Wil je het liever simpel houden? Kies dan voor een analoge weegschaal!

Tot slot is het materiaal van belang. De meeste industriële weegschalen zijn van RVS gemaakt, maar ook dit kan verschillen per weegschaal. Ga dus na welk materiaal het meest geschikt is voor jouw werkomstandigheden en de objecten die gewogen moeten worden. Vind je het lastig om te bepalen wat de meest geschikte industriële weegschaal voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Hoe werkt een industriële weegschaal?

Een industriële weegschaal werkt met druksensoren. De weegschaal berekent het gewicht door middel van de hoeveelheid druk die op de sensoren komt te staan. Het gewicht is hierna af te lezen op de display. Zorg ook dat je de juiste batterijen in huis hebt voor gebruik. De meeste industriële weegschalen werken met knoopcel batterijen.

Daarnaast is het van belang dat de weegschaal op een vlak oppervlak staat. Een weegschaal werkt niet nauwkeurig als de oppervlakte niet vlak is. Op deze manier kan een incorrect gewicht aangetoond worden.

Het is van belang om de weegschaal regelmatig te kalibreren. Gemiddeld dien je dit een keer per jaar te doen, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe frequent je de weegschaal gebruikt. Voor het kalibreren van een digitale weegschaal, dien je gebruik te maken van een geijkt gewicht. Wil je zeker zijn van een nauwkeurige industriële weegschaal? Bestel dan bij ons ook kalibratiegewichtjes! Het is slim om deze direct mee te bestellen als je een industriële weegschaal aanschaft.

Een betrouwbare industriële weegschaal

Wil je zeker zijn van een betrouwbare industriële weegschaal, dan ben je bij onze webshop aan het juiste adres! De weegschalen zijn zeer betrouwbaar en hebben gegarandeerd een lange levensduur. Daarnaast vind je altijd een geschikte weegschaal, door het ruime aanbod aan weegschalen. We bieden ook zeer nauwkeurige weegschalen. Zo kun je zelfs kiezen voor een weegschaal die tot de 0,01 gram nauwkeurig is. Het is daarnaast van belang dat je een weegschaal kiest die voldoet aan jouw eisen, denk hierbij aan de juiste weegcapaciteit, het juiste materiaal en een digitale of analoge weegschaal.

Een industriële weegschaal kopen

Wil je een industriële weegschaal bestellen? Wij bieden veel verschillende industriële weegschalen aan van topmerken. Je bent verzekerd van een betrouwbare weegschaal die zeer lang mee zal gaan. Bij ons kun je als particulier terecht maar ook als bedrijf. De industriële weegschaal wordt dus vooral ingezet om zware objecten te wegen en wordt vooral in industriële sectoren gebruikt. In de industriële weegschalen zitten ook nog veel verschillen, dus bedenk goed onder welke omstandigheden je de weegschaal wil gebruiken. Wil je een weegschaal gebruiken voor een geheel ander doeleinde? Ook dan ben je bij Miniweegschaal aan het juiste adres! Je kunt bij ons terecht voor personenweegschalen, precisie weegschalen en keukenweegschalen. Ben je er nog niet helemaal uit welke weegschaal het meest geschikt is voor jou? Dan komen wij graag vrijblijvend met jou in contact! Wij zijn gespecialiseerd in weegschalen en helpen jou graag met het maken van de juiste keuze.

Selecteer een Afleverpunt