Juweliers weegschaal

Een juweliers weegschaal wordt gebruikt om sieraden en kralen te wegen en is onmisbaar in iedere juwelier! Bij Miniweegschaal zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige weegschalen voor meerdere branches, waaronder juweliers. Ben jij op zoek naar een geschikte juweliers weegschaal? Neem dan zeker een kijkje op onze webshop! Heb je nog vragen over de weegschaal of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste weegschaal.

Wat is de beste juweliers weegschaal?

Voor het kiezen van de juiste weegschaal voor jouw juwelier, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren: nauwkeurigheid, weegcapaciteit, digitale precisieweegschaal, karaatweegschaal en het materiaal.

Nauwkeurigheid

Voor het wegen van sieraden is het belangrijk dat de weegschaal nauwkeurig weegt. In ons aanbod verschilt de nauwkeurigheid per weegschaal. Bepaal voor jezelf hoe nauwkeurig de weegschaal moet wegen en maak op basis daarvan een beslissing. We hebben weegschalen in ons assortiment die op 0,001 gram nauwkeurig wegen!

Weegcapcaciteit

Ook de weegcapaciteit per juweliers weegschaal varieert. Zo hebben we weegschalen die tot 5 kilogram kunnen wegen, maar ook weegschalen die een weegcapaciteit van maximaal 100 gram hebben. Voordat je een weegschaal aanschaft, is het dus belangrijk dat je voor jezelf vaststelt wat de weegcapaciteit van de weegschaal moet zijn.

Digitale precisieweegschaal

Wij adviseren om een digitale precisieweegschaal aan te schaffen als je alledaagse sieraden moet wegen. Met een digitale weegschaal kun je gemakkelijk en nauwkeurig het gewicht aflezen. Daarnaast heeft een digitale weegschaal over het algemeen veel handige functies. Zo kun je met een digitale precisieweegschaal nauwkeurige telwerkzaamheden verrichten. Dit is ideaal voor het tellen van bijvoorbeeld kralen en andere kleine sieraden. Ook bevatten de meeste digitale precisieweegschalen een tarra-functie. Hiermee kun je het gewicht erg makkelijk op 0 zetten en hierna doorgaan met het wegen van andere objecten. Tot slot heeft een digitale precisieweegschaal meestal meerdere weegeenheden, dit kan erg handig zijn voor het wegen van verschillende sieraden, kralen en juwelen.

Karaatweegschaal

Gebruik je de weegschaal om juwelen en goud te wegen? Dan adviseren wij je om een karaatweegschaal aan te schaffen! Bij de meeste karaatweegschalen kun je wegen in karaat of in gram. De karaatweegschalen zijn zeer nauwkeurig en worden geijkt. Als het gaat om goud en juwelen is het van belang dat er geen weegfouten gemaakt worden. Bij een karaatweegschaal is de kans op weegfouten het minst groot.

Materiaal

Tot slot adviseren wij om vooraf te bepalen van welk materiaal de weegschaal gemaakt moet zijn. De meeste juweliers weegschalen zijn gemaakt van RVS, maar we verkopen ook weegschalen van ander materiaal. Ga dus na welk materiaal het meest geschikt is in jouw juwelier.

Wanneer je hebt nagedacht over bovenstaande aspecten, kun je op zoek gaan naar de weegschaal die voldoet aan jouw wensen. Vind je het lastig om te bepalen welke weegschaal het beste in jouw juwelier past? Neem dan contact met ons op!

Hoe werkt een juweliers weegschaal?

Het gewicht van een juweliers weegschaal wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid druk die uitgeoefend wordt op de sensoren. Het gewicht is hierna af te lezen van de display. De meeste juweliersweegschalen werken met knoopcelbatterijen. Wil je de weegschaal direct gebruiken? Bestel deze dan direct mee met de juweliers weegschaal!

Daarnaast is het van belang dat de weegschaal op een vlak oppervlakte staat. Wanneer de weegschaal niet geplaatst is op een vlak oppervlakte, kunnen er weegfouten ontstaan en kan het getoonde gewicht incorrect zijn. Bij het wegen van sieraden, juwelen of goud is het van belang dat er geen weegfouten ontstaan.

Tot slot dient een juweliersweegschaal regelmatig gekalibreerd te worden. Hoe frequent een weegschaal moet kalibreren, is afhankelijk van de mate van gebruik. Je kunt een weegschaal kalibreren met geijkte gewichten, ook wel kalibratiegewichtjes genoemd. Wil je de weegschaal direct na aanschaf gebruiken? Dan adviseren wij om de kalibratiegewichtjes mee te bestellen met de juweliers weegschaal!

Een betrouwbare juweliers weegschaal bestellen

Wil je een juweliers weegschaal bestellen en er zeker van zijn dat deze betrouwbaar is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een ruim aanbod aan juweliers weegschalen van diverse topmerken. De weegschalen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en wij garanderen een lange levensduur van alle weegschalen die wij verkopen. Door het ruime aanbod aan weegschalen, is er altijd een weegschaal die geschikt is voor jouw juwelier! Bepaal van tevoren wat jouw wensen zijn en kies op basis daarvan de juiste juweliers weegschaal. Op deze manier voorkom je dat de weegschaal niet volledig voldoet aan jouw wensen. Twijfel je toch nog over welke weegschaal het meest geschikt is voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij zijn gespecialiseerd in weegschalen en helpen jou graag met het maken van de juiste keuze.

Selecteer een Afleverpunt