Winkelweegschaal

Een winkelweegschaal is speciaal voor winkels, horecazaken en marktverkopers. Het wordt gebruikt om voedingswaren te wegen. Aan de hand van het gewicht kan gemakkelijk de prijs van de voedingswaren bepaald worden. Er zijn heel wat voedingswaren waarbij de prijs bepaald wordt aan de hand van een gewicht, denk bijvoorbeeld aan snoepgoed, groente, fruit en vleeswaren. Bij Miniweegschaal zijn we gespecialiseerd in weegschalen voor verschillende branches, waaronder de retail branche. Ben je nog op zoek naar een retail weegschaal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Heb je nog vragen over een retail weegschaal of over een andere weegschaal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte weegschaal. Service staat bij ons hoog in het vaandel!

Wat is de beste retail weegschaal?

Wat de beste retail weegschaal is, is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Wij adviseren om rekening te houden met onderstaande vijf factoren:

Nauwkeurigheid

Een winkelweegschaal wordt gebruikt om voedingswaren te wegen, zoals snoepgoed, groente, fruit en vleeswaren. Door middel van het gewogen gewicht kan gemakkelijk een prijs bepaald worden. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoe nauwkeurig de weegschaal moet zijn. We bieden een ruim assortiment aan winkelweegschalen en hierin varieert de nauwkeurigheid. We bieden zeer nauwkeurige winkelweegschalen die zelfs tot op de gram nauwkeurig wegen.

Weegschaal met kom

Ook verkopen we verschillende typen weegschalen. We verkopen weegschalen waar de voedingswaren op een vlak plateau gewogen kunnen worden. Daarnaast hebben we ook weegschalen met een kom. Deze weegschalen zijn voorzien van een kom, waar je de voedingswaren in kunt plaatsen. Op deze manier wordt voorkomen dat de voedingswaren die gewogen moeten worden, van de weegschaal vallen. Dit is ideaal voor voedingswaren die niet plat zijn, zoals groente en fruit. Voor deze producten is een weegschaal met kom ideaal!

Digitale weegschaal

Wij adviseren in de meeste gevallen om een digitale weegschaal aan te schaffen. Een digitale weegschaal kent namelijk veel voordelen. Allereerst is het gewicht nauwkeuriger en gemakkelijker af te lezen. Daarnaast beschikt een digitale weegschaal over het algemeen over meer functies dan een analoge deegschaal. Zo kun je meestal in meerdere eenheden wegen en bevatten ze een tarra-functie. Met een tarra-functie kun je een nulpunt instellen. Hierdoor hoef je zelf niet te rekenen en maak je dus ook geen rekenfouten.

Weegcapaciteit

Houd bij het kopen van een winkelweegschaal ook rekening met de weegcapaciteit. In onze webshop varieert de weegcapaciteit enorm. Stel van tevoren dus vast welke producten gewogen moeten worden en wat de meest geschikte weegcapaciteit is.

Materiaal

Denk tot slot na over het materiaal van jouw weegschaal. De meeste winkelweegschalen zijn gemaakt van RVS. Dit is ideaal als de weegschaal veel gebruikt wordt door jou en door klanten. Weegschalen die gemaakt zijn van RVS hebben een lange levensduur en kunnen tegen een stootje. Wordt de winkelweegschaal minder vaak gebruikt? Dan kun je ook kiezen voor een weegschaal van ander materiaal.

Hoe werkt een winkelweegschaal?

Het gewicht wordt gewogen door middel van druksensoren. Het gewicht wordt aangetoond door middel van de hoeveelheid druk die uitgeoefend wordt op de sensoren. Het gewicht is hierna af te lezen op de display. De meeste winkelweegschalen werken met knoopcelbatterijen. Zorg er dus voor dat je deze ook in huis hebt! Wij adviseren om deze direct te bestellen als je een winkelweegschaal bestelt.

Daarnaast moet een winkelweegschaal op een vlak oppervlakte geplaatst wordt. Als een winkelweegschaal niet vlak staat, kan er onnauwkeurig gewogen worden. Hierdoor kan het gewicht dat aangetoond wordt incorrect zijn.

Tot slot moet een weegschaal regelmatig gekalibreerd worden. Wij adviseren om dit minimaal één keer per jaar te doen, maar dit hangt natuurlijk ook af van hoe frequent de weegschaal gebruikt wordt. Je kunt de weegschaal kalibreren met geijkte gewichtjes. Je kunt deze kalibratiegewichtjes gemakkelijk bestellen bij ons.

Een winkelweegschaal kopen

Wil je een winkelweegschaal bestellen? Wij bieden verschillende winkelweegschalen aan van échte topmerken. De weegschalen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en wij verzekeren een lange levensduur. Door het ruime aanbod aan weegschalen, is er altijd een weegschaal die geschikt is voor jou! Wij adviseren wel om vooraf goed na te gaan wat jouw wensen precies zijn. Op deze manier voorkom je dat de weegschaal na aanschaf niet voldoet aan jouw wensen. Heb je toch nog vragen over de weegschaal of wil je graag persoonlijk contact? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Service staat bij ons centraal!

Selecteer een Afleverpunt