De mini weegschaal: jouw allerbeste vriend?

Mini weegschaal

Of je nu een sporter bent die zijn eigen shakes maakt of je je eigen supplementen wilt samenstellen of een plukje wiet wilt afwegen, je ontkomt niet aan een weegschaaltje. Maar de keuze is gigantisch. Niet alle weegschalen zijn voor ieder doel geschikt. Er zijn kenmerken die bij iedere specifieke weegklus passen. Als je daar rekening mee houdt voor je tot aankoop overgaat voorkom je teleurstelling. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een mini weegschaal? Lees dan dit blog!

Geschikt voor koks, farmaceuten en veel meer beroepen

Een mini weegschaal is een nauwkeurige weegschaal die gebruikt wordt om kleine hoeveelheden mee af te wegen. Wanneer je zeer nauwkeurig moet wegen, dan is een mini weegschaal die tot op 0,001 gram nauwkeurig weegt hiervoor uitermate geschikt. Soms is het essentieel dat er zo nauwkeurig gewogen kan worden. Daarom wordt een mini weegschaal veel gebruikt door farmaceuten en koks. Dit type weegschaal gebruik je als je zeer nauwkeurig moet kunnen wegen. Deze weegschalen zijn klein van stuk en dus minder geschikt om grotere hoeveelheden mee te wegen. Als je het gewicht van een kleine hoeveelheid van een bepaalde stof moet wegen, dan is er echter geen betere keuze dan de mini weegschaal.

In de pocket

Een mini weegschaal die past in bijvoorbeeld je jas- of broekzak, wordt ook wel een zak weegschaal genoemd. Een zak weegschaal is een kleine weegschaal die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Een zak weegschaal is, zoals je al zou verwachten, zo klein dat deze zonder problemen in je broekzak past. Je kunt zelf vast verschillende situaties bedenken waarin zo’n precisie weegschaal super handig is. Met een pocket weegschaal kun je met alle gemak kruiden, munten, sieraden en allerlei andere producten wegen. Behalve voor onderweg is een zak weegschaal natuurlijk ook ontzettend handig in de winkel, in de keuken, op kantoor of gewoon thuis. Waarom zou je een onhandige grote weegschaal in je keuken zetten, als je ook een pocket weegschaal in je keukenla kunt leggen. Een zak weegschaal werkt meestal op AAA batterijen en de betere exemplaren kunnen tot op 0,001 gram nauwkeurig meten met een maximum van 200 gram.

Bescherming

Misschien ken je het wel: je hebt je mobiele telefoon in je jaszak zitten samen met wat sleutels en euromunten. Na een uur haal je jouw telefoon uit je jaszak en het scherm zit vol met krassen. Balen! Bij een zak weegschaal kan dat ook gebeuren. Dit type weegschaal beschikt namelijk over een klein display die eenvoudig bekrast kan worden. Daarnaast kan het weeg gedeelte ook worden aangetast. Een zak weegschaal is daarom vaak uitgerust met een deksel of cover welke bescherming bieden tegen klappen, stoten of stof.

Klein maar fijn

Een zak weegschaal is klein van stuk. Het moet immers in je jas- of broekzak kunnen passen. Het is daarom niet gek dat een zak weegschaal over minder opties beschikt dan bijvoorbeeld een keukenweegschaal. Een zak weegschaal is daarom alleen maar bedoeld voor het meten van zeer kleine producten, of voor producten waarvan het gewogen gewicht minder nauwkeurig hoeft te zijn. Een zak weegschaal kan namelijk producten wegen tot op 0,01 gram nauwkeurig met een maximum van 200 gram. Daarom is een zak weegschaal uitermate geschikt voor het wegen van edelstenen- of metalen, genotsmiddelen of ingredi├źnten voor jouw heerlijke taart recept.

Er bestaan zakweegschalen die tot op 0,01 gram kunnen meten. Dit zijn precisie weegschalen met een beschermfunctie en zijn wat duurder.

Een platte weegschaal

Omdat een zak weegschaal gemakkelijk mee te nemen is voor onderweg, beschikt het alleen over een platte weegschaal. Op een een platte weegschaal kan losse producten leggen, wat ideaal is voor het wegen van bijvoorbeeld edelstenen- of metalen. Met een weegschaal die beschikt over een kom knoei je minder snel en weeg je makkelijk vloeibare producten af. Echter kan deze niet met een deksel of cover worden afgesloten, waardoor het niet verstandig is om deze on-the-go mee te nemen.

Kalibratie

Als je voor een goedkopere weegschaal kiest, houd er dan rekening mee dat deze meestal niet gekalibreerd zijn. De meesten kennen echter wel een kalibratie mogelijkheid, maar daarvoor heb je wel speciale kalibratie gewichten nodig. De betere exemplaren zijn vaak al in de fabriek gekalibreerd, maar toch raden we ook bij deze exemplaren aan om ze met regelmaat te kalibreren zodat jouw weegresultaten altijd betrouwbaar en nauwkeurig blijven.

Miniweegschaal.nl

Kom je er na het lezen van dit blog achter dat je een zak weegschaal nodig bent? Miniweegschaal biedt prijsgarantie op alle weegschalen met de goedkoopste prijzen op de markt en verkopen ze zowel aan bedrijven als particulieren. Op miniweegschaal.nl ben je zeker van snelle levering, gratis verzending en profiteer je van het grootste online aanbod!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Selecteer een Afleverpunt