Digitale of analoge meetinstrumenten voor verschillende doeleinden

Meetinstrumenten

Een meetinstrument (ook wel een weegschaal genoemd) geeft aan hoe zwaar iets is. Dit kan op zowel een digitale manier als op een analoge manier. Meetinstrumenten zijn er in vele verschillende soorten en maten waarmee je verschillende producten kunt wegen. Denk hierbij aan edelstenen-en metalen, genotmiddelen, grondstoffen of personen. Ben je benieuwd naar het verschil tussen digitale en analoge meetinstrumenten? Of wil je er één aanschaffen? Bekijk dan snel ons aanbod!

Digitaal meetinstrument

Een digitaal meetinstrument beschikt over een elektronisch display waarop het gewicht van het door jouw gewogen product is af te lezen. Meestal zijn dit LCD of LED displays. Tegenwoordig zijn bijna alle meetinstrumenten voorzien van zo’n digitaal display. Een digitaal meetinstrument laat het gewicht duidelijker zien en is qua ontwerp een stuk aantrekkelijker én makkelijker in gebruik. Daarnaast biedt een digitaal meetinstrument vaak meer functionaliteiten. Een digitaal meetinstrument kan veel nauwkeuriger het gewicht aantonen dan een analoog meetinstrument. De afwijking tussen het gewogen gewicht en het echte gewicht zal circa tussen de 100 en 200 gram bedragen.

Analog_scale

Analoog meetinstrument

De traditionele weegschaal is een analoog meetinstrument en werkt met een veer die een tegendruk geeft met de kracht van het gewicht van een persoon of grondstof. Bij een analoog meetinstrument wordt het gewicht weergegeven op een analoog display. Een groot voordeel daarvan is dat zit soort meetinstrumenten zonder een netsnoer, adapter of batterijen kunnen werken. Analoge meetinstrumenten komen we vaak nog tegen op de markt of in een marktkraam. Ook zijn keukenweegschalen nog vaak van het analoge type. Daarnaast vindt je analoge meetinstrumenten nog vaak terug op vliegvelden om handbagage te wegen. Een analoog meetinstrument is ook sneller kwetsbaar voor slijtage. De veren kunnen slijten waardoor de metingen na verloop van tijd onnauwkeurig kunnen zijn.

Maateenheden

Niet elk meetinstrument zal het gewicht van het gewogen product of persoon op dezelfde manier aanduiden. Zo wordt er bij een personenweegschaal gebruik gemaakt van kilo’s en bij een keukenweegschaal meestal van grammen. Let er dus goed op naar wat je precies wilt wegen en voorkom teleurstellingen!

Kalibreren

De meeste meetinstrumenten beschikken over een kalibratie mogelijkheid, maar daarvoor heb je wel speciale kalibratie gewichten nodig. De betere, duurdere exemplaren zijn vaak al in de fabriek gekalibreerd, maar toch raden we ook bij deze exemplaren aan om ze met regelmaat te kalibreren zodat jouw weegresultaten betrouwbaar en nauwkeurig blijven.

Meetinstrumenten kopen bij Miniweegschaal.nl

Bij Miniweegschaal beschikken we over een uitgebreid aanbod aan meetinstrumenten waardoor jij altijd over het juiste meetinstrument beschikt voor jouw behoeften. Al onze meetinstrumenten zijn op voorraad en hierdoor worden alle (betaalde) bestellingen die geplaatst zijn voor 16:00 uur dezelfde dag nog verzonden. Mocht een product niet voorradig zijn, dan zal de levertijd wat langer zijn dan dat je van ons gewend bent. Uiteraard zullen wij dan hierover contact met je opnemen. Ben je overdag niet thuis? Dan kan jouw bestelling op een later tijdstip worden bezorgd, of naar jouw dichtstbijzijnde parcel verstuurd. Via de track en trace kan je eenvoudig jouw bestelling volgen.

Bestelling wijzigen of annuleren

Het gebeurt wel eens dat er een verkeerd product wordt besteld. Mocht dat in jouw geval zo zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wanneer jouw bestelling nog niet is verwerkt kunnen wij deze vaak nog wijzigen of annuleren. Is het pakket al verstuurd? Dan kan je het weigeren aan de deur en wordt het pakket automatisch naar ons teruggestuurd.

Vragen?

Heb je nog vragen over één van onze meetinstrumenten of over één van onze andere producten? Je kan ons iedere werkdag bereiken op Facebook, Instagram of Twitter voor deskundig en professioneel advies. Kom je er dan nog steeds niet uit? Je kan ons ook altijd een mailtje sturen. Neem ook gerust een kijkje op de website!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Selecteer een Afleverpunt