Een snelcursus verschillende type weegschalen

Personenweegschalen

Als je aan een weegschaal denkt, dan zul je ongetwijfeld als eerste denken aan een personenweegschaal. Met dit type weegschaal hou je niet alleen je gewicht in de gaten, maar kun je ook complete lichaamsanalyses uitvoeren. Bij een lichaamsanalyse tonen de personenweegschalen ook je vochtgehalte, spiermassa en vetmassa. Wie het simpel wil houden, kiest gewoon voor een analoge weegschaal.

Kofferweegschalen

Een kofferweegschaal kan erg handig zijn als je vaak met koffers reist. Hiermee voorkom je dat je op het vliegveld staat en erachter komt dat je koffer te zwaar is. Dan moet je flink bijbetalen of heel onhandig bagage uit de koffer halen waar iedereen bijstaat. Je hangt de weegschaal via het handvat aan de bovenkant van de jouw tas of koffer en tilt het product vervolgens op. Binnen enkele momenten zie je het gewicht op de display verschijnen. Handig toch?

Goudweegschalen

Met dit type weegschalen kan je het gewicht van goud en juwelen wegen. Onmisbaar voor wie handel drijft in juwelen en edelstenen. De weergave van het gewicht kan je meestal selecteren in verschillende eenheden zoals gram of karaat. Dit type weegschalen kan in stappen van 0,1 gram aantonen hoeveel het gewogen materiaal weegt. Ideaal voor beurzen, markten en veilingen om al jouw producten of aankopen ter plaatse te wegen!

Industriële weegschalen

Bij een industriële weegschaal zijn te vinden in allerlei verschillende soorten en maten. Je moet hierbij denken aan vloer-, pallet-, plateau-, of kraanweegschalen. Dit soort type weegschalen zijn ideaal voor het wegen van zware lasten en zeer grote hoeveelheden. Wees je ervan bewust dat wanneer je een industriële weegschaal gaat aanschaffen, je goed let op het maximale weegvermogen en de weegnauwkeurigheid!

Precisieweegschaal

Het wegen van kruiden, voedingsmiddelen, sieraden en andere zaken is een precies klusje. Daarom vind je dit soort weegschalen ook in allerlei verschillende soorten en maten. De één kan wegen met een precisie van 0.1 gram en de ander met een precisie van maar liefst 0.01 gram. Daarnaast kan het maximaal weegvermogen ook per weegschaal verschillen. Er zijn weegschalen waar je maximaal maar een 1 kilogram op kan wegen, terwijl de andere weegschaal geschikt is voor 10 kilogram of meer. Om het beste resultaat met je apparaat te krijgen, dien je deze bij ontvangst en na gebruik van tijd tot tijd te kalibreren. Waarom? Dit is nodig om een weegschaal het juiste gewicht te laten aangeven nadat deze verplaatst is, bij veranderingen in temperatuur, verandering van zwaartekracht of veroudering van de componenten. Wel zo handig!

Brievenweegschalen

Om uit te kunnen rekenen hoeveel postzegels je nodig bent op jouw brief, heb je een weegschaal nodig die het gewicht van jouw brief in grammen uitdrukt. In sommige gevallen kan je met een brievenweegschaal ook kleine pakketjes afwegen, mits het weegplatform daar groot genoeg voor is. Bij de aanschaf van een brievenweegschaal is het dan ook altijd verstandig om te letten op het draagvermogen. Als je alleen brieven wilt wegen, dan voldoet een draagvermogen van vijf kilogram. Als je ook kleine pakketjes wil gaan wegen, dan moet je kiezen voor een weegschaal met een weegbereik van 20 kilogram. Zo zorg je ervoor dat je altijd genoeg betaalt om jouw brief of pakket naar de ontvanger op te sturen!

Weegschalen voor genotsmiddelen

Headshop producten zijn niet bepaald goedkoop. Het is daarom belangrijk dat je er zeker van kan zijn dat je een juiste hoeveelheid wiet of hasj meekrijgt van de coffeeshop. Met een digitale wiet weegschaal zorg je ervoor dat je nauwkeurig tot op 0,1, 0,01 en zelfs 0,001 gram een hoeveelheid genotsmiddelen kan afwegen.

Daarnaast moet het gebruik van wiet of hasj natuurlijk veilig zijn. Je zit namelijk niet te wachten op een overdosis. Ook daarvoor is een digitale wiet weegschaal erg handig. Je kunt hiermee namelijk nauwkeurig je product afmeten. Op deze manier kan je voorkomen dat je teveel wiet, hasj of andere headshop producten in één keer tot je neemt.

Miniweegschaal.nl

Kom je er na het lezen van dit blog achter dat je nog een speciaal type weegschaal nodig bent? Miniweegschaal biedt prijsgarantie op alle weegschalen met de goedkoopste prijzen op de markt en verkopen ze zowel aan bedrijven als particulieren. Op miniweegschaal.nl ben je zeker van snelle levering, gratis verzending en profiteer je van het grootste online aanbod!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Selecteer een Afleverpunt